NIWO vergunning eisen

De NIWO, beter bekend als de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie, stelt verschillende eisen aan bedrijven voordat ze een NIWO vergunning mogen aanvragen. Op deze pagina vertellen wij meer over welke eisen dit zijn en wat het kost om een NIWO vergunning aan te vragen. Is dit waar jij naar op zoek was, lees dan hieronder verder.

Eisen NIWO vergunning

De NIWO houdt rekening met vier verschillende factoren om te beslissen of jouw bedrijf een NIWO vergunning mag krijgen. Deze vier factoren zijn betrouwbaarheid, kredietwaardigheid, vakbekwaamheid en de reële vestiging. Onderstaand gaan wij hier wat verder op in.
Meld je aan
vrachtwagen cabine

1. Betrouwbaarheid

De eerste van de NIWO vergunning eisen is betrouwbaarheid. Je dient als bedrijf zijnde aan te tonen dat je betrouwbaar bent, dit kan door middel van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Een VOG wordt verstrekt door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Wanneer je bedrijf een eenmanszaak is dien je een VOG voor natuurlijke personen aan te vragen en wanneer je bedrijf een B.V. of V.O.F. is een VOG voor rechtspersonen.

2. Kredietwaardigheid

Binnen de NIWO vergunning eisen valt ook kredietwaardigheid. Om als bedrijf kredietwaardig te zijn moet je over genoeg financiële middelen beschikken. Een van deze financiële middelen is het bedrijfskapitaal. Het bedrijfskapitaal moet minstens 9000 euro zijn voordat er voertuigen ingezet mogen worden. Heb je meerdere voertuigen binnen je bedrijf, dan wordt er voor elk voertuig 5000 euro bij de 9000 opgeteld. Het bedrijfskapitaal kan zowel bestaan uit eigen vermogen als een achtergestelde lening. Aantonen hoeveel bedrijfskapitaal je en of het bedrijf kredietwaardig is kan door middel van een balans samen met een financiële verklaring van een accountant of financieel adviseur.

3. Vakbekwaamheid

Vakbekwaamheid is één van de belangrijkste NIWO vergunning eisen. De manager die leiding geeft binnen jouw vervoersbedrijf dient aan te tonen dat hij of zij vakbekwaam voor de werkzaamheden. De vakbekwaamheid van desbetreffende manager kan aangetoond worden middels een relevant diploma. Dit soort diploma’s worden verstrekt door het CBR nadat hij of zij alle zes de examens behaald heeft. Beschikt jouw bedrijf over meerdere managers en/of medewerkers? Slechts één manager of medewerker hoeft over dit diploma te beschikken.
Heeft geen van je managers het benodigde diploma, dan kun je ook overwegen om een extern persoon aan te nemen die beschikt over het diploma. Zorg er hierbij wel voor dat deze persoon daadwerkelijk leiding geeft, want de NIWO is in staat om dit te controleren.
Naast het benodigde diploma dient de manager ook binnen de Europese Unie te wonen.

4. Vestiging

De laatste factor binnen de NIWO vergunning eisen is de vestiging. De vestiging van het bedrijf dient in Nederland te zijn.

NIWO vergunning kosten

Naast de NIWO vergunning eisen dien je vooraf aan het aanvragen ook rekening te houden met de kosten die komen kijken bij een NIWO vergunning. De kosten van een NIWO vergunning kunnen opgedeeld worden in 3 verschillende mogelijkheden. Dit zijn eenmalige, jaarlijkse en maandelijkse kosten.

Eenmalige kosten bij een NIWO vergunning

Een NIWO vergunning aanvragen kost je eenmalig 235 euro. Dit bedrag betaal je om de aanvraag te laten behandelen. Zorg vooraf aan de aanvraag dat je de juiste documenten bij de hand hebt. Wanneer je deze bij de aanvraag niet ter beschikking hebt kan de NIWO je helaas niet helpen. Meer informatie over het aanvragen van een NIWO vergunning vind je hier

Jaarlijkse kosten bij een NIWO vergunning

Eén keer per jaar wordt er een bedrag afgeschreven van je rekening door de NIWO. Dit bedrag bedraagt 23 euro en 70 cent en geldt per losse vergunning.

Maandelijkse kosten bij een NIWO vergunning

Huur je een externe vervoersmanager in? Dan krijg je in de meeste gevallen elke maand een rekening voor de gedane werkzaamheden van die persoon. De kosten zijn altijd vooraf afgesproken en op papier gezet. De NIWO heeft een aantal richtlijnen omtrent deze kosten opgesteld, deze zorgen voor een realistische vergoeding voor de externe vervoersmanager.

 

Vragen? Neem contact met ons op!

info@externevervoersmanager.nl
overeenkomst

Bestel hier de juiste documenten voor jouw NIWO aanvraag

Informatie pakket NIWO

€ 39,-

incl. btw
check
Goed geïnformeerd aan de slag met dit informatiepakket over de NIWO vergunning.
check
Dit pakket is geschreven door een ervaren vervoersmanager met een netwerk van transportbedrijven en vervoersmanagers.
Product kopen

Management-
overeenkomst

€ 59,-

incl. btw
wit check
Geaccepteerd door NIWO.
wit check
NIWO managementovereenkomst inclusief takenpakket en aansprakelijkheidsclausule.
wit check
Dit document is een Word document
Product kopen

Verklaring Inbreng Vakbekwaaheid

€ 39,-

incl. btw
check
Geaccepteerd door NIWO.
check
Verklaring inbreng vakbekwaamheid
check
Dit document is een PDF document.
Product kopen
loods

De mogelijkheden bij Externe Vervoersmanager

Externe vervoersmanager helpt jou graag verder met het vinden van een externe vervoersmanager. Het bedrijf beschikt over een groot netwerk waardoor we altijd wel de perfecte persoon voor jouw bedrijf kunnen vinden. Ook kunnen we jou verder helpen met het aanvragen van een NIWO vergunning aangezien wij als geen ander weten welke documenten je hiervoor nodig hebt.

Ben jij op zoek naar een vervoersmanager die bij jouw bedrijf past? Meld je dan vrijblijvend aan op onze website. Daarna nemen wij zo snel als mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je meer interesse in een Verklaring Inbreng Vakbekwaamheid? Deze is te vinden en te kopen via onze website. Meer informatie over de Verklaring Inbreng Vakbekwaamheid vind je hier.